Τι είναι η αστρολογία

Μία πανάρχαια τεχνική

Από αμνημονεύτων χρόνων η αστρολογία γοήτευε τους ανθρώπους που ήθελαν να ξέρουν πώς σχετίζεται το σύμπαν με τις ζωές τους. Όμως, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν μία καθαρή αντίληψη αυτού του αντικειμένου. Για τους περισσότερους, η αστρολογία συνιστάται από τις στήλες των ωροσκοπίων που αφθονούν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Αιτιότητα και συγχρονικότητα

Η αστρολογία είναι τόσο παλιά όσο και ο μετρημένος χρόνος. Στο σύνολό της, αναπτύσσει την ιδέα ότι υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στους ουρανούς και τη γη, ότι ουρανοί και η γη είναι ενωμένοι και μοιράζονται ένα κοινό χωροχρονικό συνεχές. Όμως, τα μεγάλα κοσμικά γεγονότα που συμβαίνουν πέρα από τη γη δεν προκαλούν αντίστοιχα γεγονότα πάνω σε αυτήν αλλά αντικατοπτρίζουν αυτά που συμβαίνουν πάνω στη γη. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει αιτιότητα αλλά συγχρονικότητα. Τα πλανητικά και τα γήινα γεγονότα συμβαίνουν ταυτόχρονα και αντικατοπτρίζονται αμοιβαία. Κανένα από τα δύο δεν είναι η αιτία για το άλλο. Αντίθετα, και τα δύο είναι αποτέλεσμα της ίδιας στιγμής.

Η κυκλική αντίληψη

Οι κινήσεις και οι κύκλοι των πλανητών σχηματίζουν ένα τεράστιο ουράνιο ρολόι, το οποίο μετράει το χρόνο και τα γεγονότα. Τα κοσμικά πρότυπα που αποκαλύπτονται στις ρυθμικές κινήσεις των πλανητών βοηθούν να φωτιστεί η φαινομενική ασυνέχεια της καθημερινής ζωής. Έτσι η αστρολογία μας δίνει καλύτερο έλεγχο και βοηθάει να δούμε την τάξη των πραγμάτων σε κάτι που φαίνεται να είναι αταξία. Δεν υπάρχουν πολλά στον ουρανό τα οποία δεν είναι κυκλικά. Επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες εικόνες μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε ουράνια γεγονότα.Το ωροσκόπιο είναι ένα κομμάτι χρόνου από αυτήν τη γιγάντια κοσμική παράσταση. Η στιγμή της γέννησης είναι η σημαντική στιγμή για το σταμάτημα του ρολογιού και την εξέταση της κοσμικής διευθέτησης. Καθώς ένα σημαντικό γεγονός είναι ένα κοσμικό ενσταντανέ, κάθε στιγμή του χρόνου, την οποία ένα πρόσωπο θεωρεί αξιόλογη, μπορεί να έχει ένα ωροσκόπιο συντεταγμένο για αυτήν. Όλοι παρατηρούμε κάποιες επαναλήψεις η κυκλικά αποτελέσματα στις ζωές μας. Ορισμένες συνήθειες, προβλήματα και χαρές φαίνεται να συμβαίνουν σε εμάς ξανά και ξανά. Αυτές είναι οι πρακτικές ενδείξεις για την ύπαρξη των κύκλων και την αντίληψή μας για αυτούς.

Η χρησιμότητα της αστρολογίας

Αυτή η τέχνη μας βοηθάει να δούμε τον εαυτό μας και τη ζωή με μία ευρύτερη προοπτική, μας δίνει ένα καινούργιο τρόπο να οργανώσουμε τα γεγονότα και να καταλάβουμε τις εμπειρίες μας. Μαθαίνοντας να εντοπίζουμε και να χρησιμοποιούμε τους κύκλους στη ζωή μας μπορεί να αποκτήσουμε βελτιωμένη ικανότητα στο χειρισμό των προβλημάτων που αυτή παρουσιάζει. Όταν καταλαβαίνουμε πως κύκλοι αυτό-επαναλαμβάνονται, είμαστε έτοιμοι να αποκομίσουμε το καλύτερο από κάθε φάση τους. Περισσότερο από 5.000 χρόνια παρατηρήσεων και καταγραφών έχουν προμηθεύσει τους αστρολόγους με ακριβή γνώση ως προς το ποια είδη γήινων γεγονότων σχετίζονται με ποια είδη ουράνιων προτύπων.

Η προσωπική επιλογή

Σίγουρα, η αστρολογία δεν διαθέτει όλες τις απαντήσεις, δεν είναι μαγική συνταγή. Είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία που διαθέτουμε προκειμένου κατευθύνουμε τη ζωή μας. Πάνω από όλα, δεν είναι μοιρολατρική και σε όλες τις περιπτώσεις μας δίνει επιλογές. Η επιλογές που θα κάνουμε εξαρτώνται από εμάς που είμαστε οι καπετάνιοι του καραβιού μας. Η αστρολογία είναι απλώς ένας χάρτης για το ταξίδι μας.

© astrolocality.wordpress.com, 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.