Η μεγάλη σύνοδος του 2020

Εισαγωγή

Από Ιανουάριο  μέχρι το Μάρτιο του έτους 2020 γίνεται μια μεγάλη πλανητική σύνοδος των Πλούτωνα, Κρόνου, Δία και Άρη στις τελευταίες δέκα μοίρες του Αιγόκερω. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντική αστρολογική ευθυγράμμιση που αποτελεί ουσιαστικά το κλείσιμο κύκλων των προηγούμενων δεκαετιών και με αυτή την έννοια έχει σημασία για τις επόμενες. Πριν αναφερθούμε σ’ αυτήν ας δούμε κάποια από τα χαρακτηριστικά των εξωτερικών πλανητών στην κοσμική αστρολογία.

Οι εξωτερικοί πλανήτες

  • Δίας – Θετικά: Φιλελευθερισμός, ανοχή, ηθική βεβαιότητα, καλή θέληση, φιλανθρωπία. Επεκτατικός, αισιόδοξος, ενθαρρύνει τη νομοθεσία. Αρνητικά: Θρησκευτική μισαλλοδοξία, πατερναλισμός, νομικίστικες διαφορές, εθνικιστική έπαρση, ιμπεριαλισμός.
  • Κρόνος – Θετικά: Κοινωνική τάξη, δομή, σχεδιασμός, κανόνες, έλεγχος, υλική και κοινωνική ασφάλεια. Αρνητικά: πειθαρχία, δυσανεξία, προστατευτισμός, απομονωτισμός.
  • Ουρανός – Θετικά: Ανεξάρτητος, αυτοδύναμος, αυτόνομος, ανατρεπτικός. Αρνητικά: ατομικισμός, απολυταρχία, φασισμός των δεξιών ή ολοκληρωτισμός των αριστερών κυβερνήσεων.
  • Ποσειδώνας – Θετικά: Ανώνυμες μάζες σε υπερεθνική κλίμακα, συλλογικές αξίες, σοσιαλισμός, πλουραλισμός, αριστερή ιδεολογία. Αρνητικά: Ουτοπικές τάσεις, έλλειψη ρεαλισμού, αποφυγή αντιπαραθέσεων. Αποπροσανατολισμός, ύπουλοι τρόποι, ανατρεπτικές τακτικές, μέθοδοι διάβρωσης και πέμπτης φάλαγγας.
  • Πλούτωνας – Θετικά: Δύναμη των μαζών, κάθαρση, αναγέννηση, ανάκαμψη. Αρνητικά: Ολοκληρωτισμός, φανατισμός, εμμονές, καταναγκαστικά ένστικτα για δύναμη και κυριαρχία.

Η δυναμική των όψεων

Ο Γάλλος αστρολόγος A. Barbault περιέγραψε τις πλανητικές όψεις σαν ένα κύκλωμα που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο πλανήτες, από τον γρηγορότερο προς τον πιο αργό, μέσα στο χρονικό διάστημα δύο διαδοχικών συνόδων. Όλοι οι πλανητικοί συσχετισμοί παρουσιάζουν μια αναπτυσσόμενη φάση, η οποία ακολουθείται από μια αντίστοιχη περιοριστική. Η σύνοδος αντιπροσωπεύει τη δημιουργία του ρεύματος, ανάλογα με τη φύση και την ζωδιακή θέση των πλανητών. Το εξάγωνο είναι το πέρασμα από τη λανθάνουσα κατάσταση στην εξωτερική εκδήλωση και την παραγωγή των πρώτων αποτελεσμάτων. Το τετράγωνο εισάγει μια διαταραχή του κύκλου, φέρνει διαφωνίες και συγκρούσεις. Το τρίγωνο χαρίζει επέκταση. Η ανάπτυξη φτάνει στο απόγειο της με την αντίθεση, η οποία φέρνει μεγάλη σύγκρουση και οδηγεί προς την αποσύνδεση του ρεύματος: η κίνηση από εξελικτική γίνεται περιοριστική. Στη συνέχεια, με ένα δεύτερο τρίγωνο προκαλείται  ανάκαμψη. Μια νέα ανισορροπία εισάγεται με το δεύτερο τετράγωνο. Μια τελευταία αποκατάσταση γίνεται με το δεύτερο εξάγωνο που προηγείται της νέας συνόδου, η οποία εκφράζει είτε το τέλος είτε την ανανέωση του κύκλου.

Η δεκαετία που τελειώνει

spring_2014

Αστρολογικά, ο χαρακτήρας μιας δεκαετίας εκδηλώνεται καθαρά περίπου στη μέση της περιόδου. Η αρχή αυτής της δεκαετίας έδειξε ότι η οικονομική κρίση γίνονταν παγκόσμια και εμφανίζονταν είτε σαν χρηματοπιστωτική στις προηγμένες οικονομίες είτε σαν εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο. Γύρω στις 20 Απριλίου 2014 σχηματίστηκε ένας μεγάλος σταυρός μεταξύ Πλούτωνα, Ουρανού, Δία και Άρη, στο μέσον των μεταβλητών ζωδίων. Στα επόμενα πέντε χρόνια, η παγκόσμια κατάσταση εξελίχθηκε σύμφωνα με τα ακόλουθα:

Το τετράγωνο μεταξύ Ουρανού-Πλούτωνα προκάλεσε αναταραχές και βίαιες εξεγέρσεις κυρίως στον Αραβικό κόσμο. Ο κύκλος των Δία-Ουρανού (που ενθαρρύνει την αισιοδοξία και επιχειρηματικότητα και φαίνεται σαν ένας από τους βασικούς κύκλους της οικονομίας ελεύθερης αγοράς εκφράζοντας την άνοδο της) έδωσε ώθηση σε πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρά την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα πολλοί σήμερα να μιλούν για ξεπέρασμα της. Οι όψεις Δία-Πλούτωνα, που σχετίζονται με την ανάπτυξη της διεθνούς τρομοκρατίας (Barbault), την ανάπτυξη της πλουτοκρατίας και της πολιτικής εξουσίας (Crawford) και την επίτευξη δύναμης κάθε είδους (Ebertin) προκάλεσαν την αύξηση των λαϊκών κινημάτων και του ακτιβισμού, για παράδειγμα σήμερα τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία και οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Ουγγαρία. Ο ISIS έγινε σύμβολο διεθνούς τρομοκρατίας. Από την άλλη πλευρά, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει πλέον τον μισό πλούτο της γης.

O σχηματισμός των Ουρανού-Πλούτωνα εμπεριέχεται στον μεγαλύτερο κύκλο των Ποσειδώνα-Πλούτωνα. Στη σημασία του κύκλου αυτού για την παγκόσμια οικονομία αναφέρομαι σε ένα άρθρο στην αγγλική γλώσσα. Aπo το έτος 2016, με το εξάγωνο αυτών των δύο πλανητών άρχισε η αναμόρφωση του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος, η αποδυνάμωση της ευρωζώνης και η ενδυνάμωση της οικονομικής ζώνης BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική. Στα πέντε επόμενα χρόνια, η από-δολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησε, με χώρες σημαντικού οικονομικού μεγέθους να αποδεσμεύουν τις διεθνείς συναλλαγές τους από το δολάριο (Ιράν, Ρωσία) και, πριν από ένα μήνα, η Παγκόσμια Τράπεζα έδωσε σαν χώρες με τη μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης την επόμενη δεκαετία τις παραπάνω, μαζί με την Ινδονησία και την Τουρκία.

Όσο για την κατάσταση στις αγορές και τα χρηματιστήρια, εκεί λειτουργεί ειδικότερα ο Ουρανός στον Ταύρο μέχρι το 2026 αλλά αυτή η αστρολογική συνθήκη αξίζει θα εξεταστεί σε ξεχωριστό άρθρο.   

Η μεγάλη σύνοδος του 2020

Δείχνει την κυριαρχία του status-quo και την ανασύνταξη των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην κορυφή. Όσοι λοιπόν ονειρεύονται επαναστάσεις και ανατροπές, ας περιμένουν μέχρι το 2023, όταν οι παραπάνω πλανήτες θα αρχίσουν να μετακινούνται στον Υδροχόο. Μέχρι τότε, το “σύστημα” εμφανίζεται σιδερόφραχτο και αποφασισμένο να διατηρήσει τα κεκτημένα με κάθε τρόπο, είτε εμφανή και βίαιο είτε υπόγειο. Βέβαια, ανάλογα θα αυξάνει και η δυσαρέσκεια των καταπιεσμένων με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται εδώ και εκεί έντονες συγκρούσεις. Αυτές όμως θα έχουν περισσότερο τη λειτουργία ασφαλιστικής δικλείδας αποσυμπίεσης παρά μοχλού ουσιαστικών κοινωνικών αλλαγών, οι οποίες, όπως είπαμε, θα φανούν στα μέσα της ερχόμενης δεκαετίας.

© astrolocality.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.